VOC Opstap

Valerie Vanhoutte (coördinator VOC Opstap) en Zoë Degroote (vrijetijdsconsulent VOC Opstap) begeleiden jongeren en volwassenen die nood hebben aan ondersteuning in hun vrijetijdsbesteding.

Valerie: "Vrije tijd is belangrijk voor je ontwikkeling en je algemeen welzijn. Als je iets graag doet en het ontspant je, krijgt je zelfvertrouwen een boost. Vrije tijd draagt ertoe bij om je goed in je vel te voelen, en het verbindt mensen met dezelfde interesses."

Zoë: "De mensen die bij ons terecht komen, hebben vaak financiële of psychologische problemen, een beperking of zijn nieuw in ons land. We beginnen altijd met een gesprek waarbij we samen kijken welk vrijetijdsaanbod het best aansluit bij de interesses en talenten. Zelf hebben we een uitgebreid aanbod: darts, wandelen, haken en breien, een uitstapje naar zee, ... Maar we leiden mensen ook toe naar andere Roeselaarse verenigingen. Voor iedereen werken we een oplossing op maat uit. Veel van onze activiteiten zijn gratis, en op de betalende activiteiten krijgen vrijetijdspassers 50% korting."

Laura (vrijetijdspasser): "Ik kom al jaren bij VOC Opstap en ken er veel mensen. Ik pik af en toe een optreden mee, of kom hier gewoon iets drinken. De begeleiders kennen mijn problematiek en daardoor voel ik mij hier op mijn gemak."