Acties voor senioren

Roeselare wil een stad zijn waar senioren graag wonen en actief bijdragen aan de samenleving.

We lanceerden daarom ook een nieuwsbrief, om ouderen regelmatig te informeren over leeftijdsvriendelijke activiteiten en initiatieven in Roeselare. Abonneer je hier op de nieuwsbrief.

Acties in 2022

Met deze acties hebben we in 2022 aandacht voor senioren:

Feestnamiddag voor senioren

Geniet op donderdag 27 oktober van muziek in De Spil. Arnold Sercu en Bart Verhelle zullen er klassiekers van de Lage Landen zingen, en ook jij mag natuurlijk je innerlijke nachtegaal bovenhalen. De feestnamiddag start om 14 u. Kaartjes kan je verkrijgen via het Vrijetijdspunt (KOERS) en kosten €10 (of €5 met de vrijetijdspas).

Afgelopen acties

De Ronde van de KOERSbus

Tijdens de periode van de Tour de France 2022 ging de KOERSbus met het thema 'kermiskoersen van weleer' langs bij 7 Roeselaarse woonzorgcentra.

KOERSbus op bezoek in de woonzorgcentra (2022)
KOERSbus op bezoek in de woonzorgcentra (2022)
Seniorennamiddag in De Spil met Frank Galan (2021)
Seniorennamiddag in De Spil met Frank Galan (2021)
Seniorennamiddag in De Spil met Frank Galan (2021)

Actieplan Leeftijdsvriendelijke stad

Met het actieplan Leeftijdsvriendelijke stad willen we senioren kansen bieden om een actieve bijdrage te leveren aan onze samenleving én om ondersteund te worden waar nodig. Het is een dynamisch plan waarvan de voortgang, evaluatie en bijsturing vanuit het platform WZC (woonzorgcentra), de stuurgroep leeftijdsvriendelijke stad en de seniorenadviesraad vorm krijgt.

Wil je meer weten over onze plannen?

Bekijk het Samenlevingsplan #VANRSL