Acties voor senioren

Roeselare wil een stad zijn waar senioren graag wonen en actief bijdragen aan de samenleving.

We lanceerden daarom ook een nieuwsbrief, om ouderen regelmatig te informeren over leeftijdsvriendelijke activiteiten en initiatieven in Roeselare. Abonneer je hier op de nieuwsbrief.

Acties in 2023

De Generatie

De organisatie Grijs aan Zet trok een jaar lang naar woonzorgcentra, serviceflats, mensen thuis en bijeenkomsten van senioren om er te luistern naar hun verhalen. Die verhalen bundelden ze in een theatervoorstelling, 'De Generatie'. Daarin nemen ouderen (terug) het woord. Ze vertellen over loslaten en vastklampen, over groeien en ineenkrimpen. De jongste acteur is 65, de oudste 90.

Boekvoorstelling Grijs aan Zet

Naast de toneelvoorstelling is er ook een boek dat alle verhalen bundelt. Het zijn verhalen over vroeger en nu. Over muren waar ouderen op botsen en dromen die ze koesteren. Over zijn en niet meer kunnen of mogen zijn.

Seniorenfeestnamiddag

Mamma mia! Begin maar af te tellen naar oktober, want dan is er weer een seniorenfeestnamiddag. Deze keer brengt de ABBA Coverband de meest bekende nummers van de Zweedse popgroep.

Afgelopen acties

Vorige seniorenfeestnamiddagen

In De Spil kon je tijdens vorige edities van de feestnamiddag onder andere genieten van Frank Galan en meezingers uit de Lage Landen.

De Ronde van de KOERSbus

Tijdens de periode van de Tour de France 2022 ging de KOERSbus met het thema 'kermiskoersen van weleer' langs bij 7 Roeselaarse woonzorgcentra.

KOERSbus op bezoek in de woonzorgcentra (2022)
KOERSbus op bezoek in de woonzorgcentra (2022)
Seniorennamiddag in De Spil met Frank Galan (2021)
Seniorennamiddag in De Spil met Frank Galan (2021)
Seniorennamiddag in De Spil met Frank Galan (2021)

Actieplan Leeftijdsvriendelijke stad

Met het actieplan Leeftijdsvriendelijke stad willen we senioren kansen bieden om een actieve bijdrage te leveren aan onze samenleving én om ondersteund te worden waar nodig. Het is een dynamisch plan waarvan de voortgang, evaluatie en bijsturing vanuit het platform WZC (woonzorgcentra), de stuurgroep leeftijdsvriendelijke stad en de seniorenadviesraad vorm krijgt.

Wil je meer weten over onze plannen?

Bekijk het Samenlevingsplan #VANRSL