Thuiswaarts

Wat is thuis voor jou?

De badkamer, keuken, woon- en slaapkamer krijgen bij iedereen een andere invulling en gebruik. Hoe ziet de woonkamer er uit bij mensen met een migratieachtergrond? Welke ingrediënten heb jij in je koelkast? Welk slaapritueel heb je? Wat is je favoriete liedje onder de douche?

Thuiswaarts is een sociaal-artistiek project. Dankzij kunst ontdek je wat het betekent om je thuis te voelen, om bij een plek, een stad of een gemeenschap te horen. Want thuis is voor iedereen anders: leer luisteren naar elkaar. Zo kan iedereen zich in Roeselare thuis voelen, ongeacht geaardheid, beperking of herkomst.

Expo

Op 1 juni komen alle verhalen samen in het Noordhof. We bouwen een houten dorp met ingerichte huisjes.

Op de expo zal je van 11 tot 18 u. kunnen zien, luisteren en proeven wat thuiskomen betekent voor mensen met verschillende achtergronden.

Eerste sessie Thuiswaarts
Eerste sessie Thuiswaarts
Eerste sessie Thuiswaarts
Workshop maquettes Thuiswaarts
TRACK the movie, foto door Gudrun Vandenbunder
Workshop VTI

Heb je vragen of wil je meedoen?

samenleven@roeselare.be

Benieuwd wat we al gerealiseerd hebben?

Check onze pagina op Instagram.

Thuiswaarts is een samenwerking van Stad Roeselare, De Batterie, De Spil, vzw t'Hope, FMDO, VOC Opstap, TERF Midwest, SASK, STAP, ARhus, Jeun, Oxfam Wereldwinkel, BEN Woonzorgnetwerk, Gezonde buurt (CM), Rakastan, Tuin der Lusten, cvo Creo en met de steun van Vlaanderen.