Pleegzorg in de kijker

Als pleegzorggemeente helpen wij regelmatig bij het verder bekend maken van Pleegzorg.

Strandstoelenactie 2021

Wil jij je steentje bijdragen aan pleegzorg, maar weet je niet goed waar te beginnen? Kom dan eens langs in RSL Op Post. Daar staan sinds kort twee mysterieuze strandstoelen. De bijhorende kaartjes zetten voorbijgangers aan om zich te informeren over pleegzorg. Als je meer wil weten over het hoe, wat, waar van pleegzorg; dan ben je hier dus aan het juiste adres.

Deze zomer gaat Pleegzorg West-Vlaanderen samen met de andere provinciale pleegzorgdiensten op zoek naar nieuwe kandidaat-pleeggezinnen. Als je je hiervoor aanmeldt, kan je nog meer kinderen en volwassenen een stabiele thuisbasis bieden.

Week van de pleegzorg

Jaarlijks nodigen we alle pleeggezinnen #VANRSL uit om hen te bedanken. We nemen de tijd om te luisteren naar hun vragen en noden. Wist je bijvoorbeeld dat pleeggezinnen beroep kunnen doen op de vrijetijdspas? Deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten wordt zo een stuk goedkoper.

Ontmoetingsmoment

Dit jaar nodigen we alle pleeggezinnen uit op voor een drankje en een hapje op donderdag 18 november 2021 van 19 u. tot 21.30 u. in TRAX.

Je kan hier inschrijven voor het ontmoetingsmoment.

Pleegzorg in de kijker
Pleegzorg in de kijker

Actieplan pleegzorg

Pleegzorg wordt de laatste jaren steeds groter. Op dit ogenblik wonen er in Vlaanderen meer dan 7.500 kinderen, jongeren en ook volwassenen met een handicap en/of een psychiatrische kwetsbaarheid in een pleeggezin. Vaak omdat hun ouders voor korte of langere tijd niet voor hen kunnen zorgen. Bijna 6.000 pleeggezinnen openen hun huis om deze mensen een veilig plekje te bieden.

In 2018 werd Roeselare pleegzorggemeente en in 2021 werd het actieplan pleegzorg goedgekeurd.

Kom je naar het ontmoetingsmoment op 18 november?

Schrijf hier in