Maak kennis met Zoë

Zoë is vrijwilligster bij de speelpleinwerking.

"Momenteel studeer ik handel aan de Burgerschool in Roeselare, ik zit in mijn zevende jaar. Als kind ging ik zelf altijd naar het speelplein. Toen ik een paar jaar later iemand aan de school zag staan met flyers om animator te worden, heb ik niet getwijfeld. Ik schreef mezelf en mijn beste vriendin in."

"Mijn eerste zomer bracht ik meteen helemaal door op het speelplein, door corona was er toch niet veel anders te doen. Afgelopen zomer stond ik ook weer 6 weken op het speelplein. Het liefste sta ik bij de kleutertjes. Die vragen veel begeleiding, maar dat is net wat ik er zo leuk aan vind. Ik knutsel ook wel graag en kan mijn creativiteit kwijt tijdens de activiteiten."

"Je leert verantwoordelijkheid nemen en omgaan met verschillende situaties."

"Door op het speelplein te staan, ben ik enorm gegroeid als persoon. Vroeger was ik eerder verlegen, maar nu ben ik heel wat socialer geworden. Sowieso is het een fijne omgeving waarbij je telkens nieuwe mensen leert kennen. Ook leer je er verantwoordelijkheid nemen en omgaan met verschillende situaties. Voor mij is het speelpleinwerk veel zinvoller dan bijvoorbeeld een vakantiejob te doen waar je elke dag hetzelfde werk moet uitvoeren. Daar zou ik niet meteen gelukkig van worden. Dankzij de speelpleinwerking heb ik ook ontdekt dat ik echt heel graag met kindjes bezig ben. Zelfs in die mate dat ik er misschien wel mee verder wil gaan in mijn studies!"

Ook op zoek naar een verrijkende ervaring?

Vind het vrijwilligerswerk dat bij jou past.