Maak kennis met Willy

Willy Soubry is vrijwilliger bij een dienstencentrum en een woonzorgcentrum.

"Sinds mijn 60ste ben ik op pensioen. Ik ben toen niet echt op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk, maar zocht wel activiteiten om me bezig te houden. Zelf ben ik altijd een sportliefhebber geweest, ik ben graag actief. Daarom besloot ik mij in te schrijven voor fitnesslessen in het lokale dienstencentrum. Die worden telkens begeleid door een vrijwilliger."

"Toen een van de lesgevers uitviel, sprong ik in. Van het een kwam het ander en ondertussen begeleid ik wekelijks een van de fitnesslessen in het dienstencentrum. Ik doe dat nu al een 7-tal jaar."

"Vrijwilligerswerk heeft ondertussen een belangrijke plaats ingenomen in mijn leven."

"Het werk zelf houdt op zich niet zoveel in. Ik zorg er vooral voor dat mensen de fitnesstoestellen op een juiste manier gebruiken. Toch voel ik dat de deelnemers dankbaar zijn voor wat je doet. En dat geeft voldoening. Ik heb de smaak zelfs zodanig te pakken dat ik ondertussen ook vrijwilliger ben geworden in het woonzorgcentrum."

"Voor mij heeft vrijwilligerswerk ondertussen een belangrijke plaats gekregen in mijn leven. Het is een reden om te blijven buiten komen en een manier om sociale contacten te onderhouden. Ik zou iedereen aanraden om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn in je eigen buurt. Zelf blijf ik alleszins aan de slag, zo lang mijn gezondheid dat toelaat."

Ook op zoek naar een verrijkende ervaring?

Vind het vrijwilligerswerk dat bij jou past.