Maak kennis met Vicky

Vicky Millicent is vrijwilligster bij ARhus, Lokaalmarkt én een woonzorgcentrum.

"Mijn eerste kennismaking met vrijwilligerswerk was een beetje een samenloop van omstandigheden. Ik ben een paar keer geopereerd aan mijn schouder, waardoor ik mijn job als poetshulp niet meer kon uitvoeren. Ik was dus wel op zoek naar een andere manier om mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij."

"In 2016 verhuisde ik naar Roeselare. Mijn mama was nog niet lang daarvoor overleden en ik was op zoek naar een kerk waar ik een kaarsje kon branden. Toevallig kwam ik terecht in de kerk op het De Coninckplein. Groot was mijn verbazing toen ik bij het binnengaan zag dat er daar een markt bezig was!"

"Zo maakte ik voor het eerst kennis met Lokaalmarkt. Toen een van de verantwoordelijken vertelde dat ze nog op zoek waren naar vrijwilligers, heb ik geen seconde geaarzeld. Daar is het voor mij allemaal begonnen. Ik startte er als vrijwilliger voor het kinderatelier en vond het onmiddellijk heel fijn om terug bezig te zijn. En het was meteen ook een opstap naar ander vrijwilligerswerk."

"Ik kan mijn liefde en tijd geven aan wie dat nodig heeft."

"Ondertussen ben ik ook aan de slag bij ARhus om Nederlands te praten met anderstaligen. En via iemand die ik daar leerde kennen ben ik ook begonnen als vrijwilliger in een woonzorgcentrum."

"Het belangrijkste aan vrijwilligerswerk? Ten eerste hou ik enorm van sociaal contact. Ik ben van Jamaicaanse afkomst en het babbelen en vrolijk zijn zit wel een beetje in mijn bloed. Het doet ook de pijn aan mijn schouder vergeten. Mijn man zegt altijd 'gelukkig doet je mond geen pijn!' Ten tweede zie ik het ook als een manier om mijn bijdrage te leveren aan de samenleving. Werken lukt niet meer, maar ik kan wel mijn liefde en tijd geven aan wie dat nodig heeft. Dat is minstens even belangrijk."

"Ik hoop ook andere mensen te kunnen inspireren om aan vrijwilligerswerk te doen. Aan iedereen die twijfelt zou ik zeggen: probeer het gewoon eens uit en zoek iets dat bij jou past!"

Ook op zoek naar een verrijkende ervaring?

Vind het vrijwilligerswerk dat bij jou past.