Maak kennis met Stijn

Stijn is vrijwilliger in de nachtopvang

Stijn is al jaren een bekend gezicht als vrijwilliger in de nachtopvang. Tijdens zijn opleiding sociaal werk kwam hij er terecht als stagiair. Nadien vond hij het vanzelfsprekend om zich te blijven engageren.

"Toen ik de eerste keer aankwam in de nachtopvang, voelde ik me er meteen welkom. Er is altijd een wooncoach als verantwoordelijke aanwezig. Je taak als vrijwilliger is om die te ondersteunen. In eerste instantie hielp ik vooral mee met huishoudelijke taken, zoals het dekken van de tafel, afruimen, afwas, ... Als snel begon ik ook met de gasten te praten. Wat me daarbij opviel, was dat het gewone mensen zijn zoals jij en ik. Vaak dragen ze wel wat bagage met zich mee."

"Een luisterend oor bieden, dat betekent zoveel!"

"Vrijwilligerswerk lijkt voor veel mensen een groot engagement, maar dat gevoel heb ik nog nooit echt gehad. Het vraagt natuurlijk een beetje planning, maar je krijgt er heel veel voor terug. Dankzij mijn ervaring als vrijwilliger ben ik zelf ook gegroeid als persoon. Meer zelfs, ik heb er mijn huidige job als leefgroepbegeleider bij Sint-Idesbald aan te danken. Voor mij is vrijwilligerswerk een ervaring die ik aan iedereen zou willen aanraden."

Ook op zoek naar een verrijkende ervaring?

Vind het vrijwilligerswerk dat bij jou past.