Maak kennis met Riet

Riet Deleye is vrijwilligster bij het vaccinatiecentrum

"Mijn naam is Riet Deleye en ik woon en werk in Roeselare. Ik ben ook als vrijwilliger actief in het vaccinatiecentrum in onze stad. Mijn taak hier is steward. Dat betekent dat ik mensen mag begeleiden. Ik leid ze rond, doe het onthaal en de inschrijvingen, maak ze wegwijs of beantwoord hun vragen. Ik denk dat ik, sinds de start in april, zowat alle taken van een steward heb kunnen uitvoeren."

"Ik ben geen verpleegkundige, ik geef geen prikken. Maar al de andere taken worden dus door vrijwilligers uitgevoerd. Ik ben blij dat ik daar een deel van mag zijn."

"Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen. Het geeft me zoveel voldoening als mensen me bedanken voor het werk dat ik hier doe!"

"Je moet het graag doen, anders zou je jezelf niet kandidaat stellen. Het is een aangename job, er zijn hier veel mensen die heel graag andere mensen zien. We zijn blij dat we hier kunnen helpen."

"Het is ook leuk als mensen zeggen dat ze ons werk appreciëren. Dat ze zeggen: 'Jullie helpen ons waar nodig, jullie beantwoorden onze vragen.' Als er dingen veranderen, hebben mensen ook nieuwe vragen. Dan helpen wij graag om die te beantwoorden."

Ook op zoek naar een verrijkende ervaring?

Vind het vrijwilligerswerk dat bij jou past.