Maak kennis met Milan

Op donderdag vind je Milan Dutry in ARhus klap.

"Ik was op zoek naar vrijwilligerswerk waarin sociaal contact voorop staat. Toevallig kwam ik uit bij ARhus klap en ik vond het meteen leuk. Het concept is simpel: op donderdagavond komen vrijwilligers en anderstaligen samen om Nederlands te praten. Om het kwartier wissel je van gesprekspartner, zo leer je iedereen kennen."

"Dankzij de mensen waarmee ik Nederlands oefen, ga ik elke maand een beetje op reis."

"We praten over van alles, het blijft altijd heel vrijblijvend. Geen geforceerde gesprekjes, maar babbelen over koetjes en kalfjes. Wat hebben ze die dag meegemaakt, wat zijn hun interesses. Een beetje zoals vrienden aan de toog eigenlijk. Anderstaligen hebben soms wat schrik om in het dagelijks leven Nederlands te praten. Ze zijn bang dat ze niet op het juiste woord zullen komen. Maar wij nemen de tijd om naar hen te luisteren, zo maak je het laagdrempelig en is het voor ons allebei een toffe ervaring. Het gebeurt ook dat ik hen wat tips kan geven over activiteiten in de buurt, of hen de weg kan wijzen richting een sportclub of hobby."

"Als vrijwilliger haal je er ook veel uit. Ze hebben vaak interessante verhalen te vertellen. Eigenlijk ga ik elke maand een beetje op reis dankzij de mensen waarmee ik praat. Zij leren Nederlands van mij, maar ik leer ook bij van hen. Zo kijk je anders naar het leven. Ondertussen komt ook een vriend van mij al mee naar ARhus klap. Vrijwilligerswerk kan voor iedereen een verrijking zijn, er is altijd wel iets dat bij je past."

Ook op zoek naar een verrijkende ervaring?

Vind het vrijwilligerswerk dat bij jou past.