Maak kennis met Martine

Martine is vrijwilligster bij de Bieweg en is Vrijetijdsbuddy.

"Noodgedwongen ben ik een tijd geleden gestopt met werken, mijn gezondheid liet het niet meer toe. Ik heb wel een paar hobby's, zoals gaan fietsen of lezen. Ook de kleinkinderen komen hier regelmatig over de vloer. Maar ik voelde wel dat er nog meer ruimte was om iets extra te doen. Via via ben ik iemand tegengekomen die vrijwilliger was in de Bieweg, waar mensen met een psychische kwetsbaarheid ondersteund worden. Ze waren nog op zoek naar een vrijwilliger om de keukenactiviteit te begeleiden op vrijdag. Dat zag ik wel zitten!"

"Daarnaast vroegen ze mij ook of ik het zag zitten om 'buddy' te worden van iemand met een psychische kwetsbaarheid. Er werd even gezocht naar iemand waarmee het zou klikken, want dat is wel belangrijk. Er werd een match gevonden, dus nu spreek ik tweeweekelijks af met die persoon om samen iets te doen: een koffie gaan drinken, samen iets koken, eens gaan wandelen, ... Heel normale dingen, maar voor de persoon die ik begeleid betekent dit enorm veel. Ik voel dat het gewaardeerd wordt."

"Je leert er nieuwe mensen kennen en je blijft bezig."

"Ik vind vrijwilligerswerk ideaal voor iedereen die een leuke vrijetijdsbesteding zoekt, mar tegelijk ook wel wat vrijheid wil behouden. Je leert er heel wat nieuwe mensen kennen en bovendien blijf je bezig. Dat is voor mij ook heel belangrijk. Ondertussen heb ik mijn man ook kunnen aansteken om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Het lijkt me fijn om dit met hem te kunnen delen."

Ook op zoek naar een verrijkende ervaring?

Vind het vrijwilligerswerk dat bij jou past.