Maak kennis met Mark

Mark Blockeel is vrijwilliger bij De Lochting, de Wereldwinkel, ARhus Klap en nog veel meer.

"Na mijn pensioen ontdekte ik een nieuwe wereld van betekenisvolle activiteiten als vrijwilliger. Ik ben onder andere actief bij Oxfam Wereldwinkel, daar vind je mij iedere donderdagnamiddag achter de kassa. Bij de Lochting werk ik dan weer samen met kwetsbare jongeren. Daarbij komt mijn ervaring als oud-leerkracht goed van pas. En ik ben nogal een babbelaar, een talent dat ik goed kan gebruiken om Nederlands te oefenen met anderstaligen tijdens ARhus Klap."

"Ik ben bovendien als muzikant betrokken bij een contactkoor voor mensen met dementie. Dat werk heeft echt wel een bijzonder plekje in mijn hart. Je beseft er echt hoe krachtig muziek kan zijn om verbinding te creëren en vreugde te brengen."

"Vrijwilligerswerk is een echte ontdekkingsreis geweest."

"Vrijwilligerswerk is voor mij een ontdekkingsreis geweest. Ik ben een beetje vanzelf van het ene in het andere gerold. Mijn motivatie zit vaak in de kleine dingen: samen een glimlach delen, een gesprek voeren, voldoening krijgen dankzij het helpen van anderen."

"Aan iedereen die twijfelt over vrijwilligerswerk zou ik willen zeggen: gewoon doen, niet twijfelen. De beloning ligt niet alleen in de hulp die je biedt, maar ook in de verrijken van je eigenleven door de rijkdom aan ervaringen. Je bouwt waardevolle connecties op en maakt samen het verschil."

Ook op zoek naar een verrijkende ervaring?

Vind het vrijwilligerswerk dat bij jou past.