Maak kennis met Lieven

Lieven Cloet is vrijwilliger bij dienstencentrum Jeun, de Lochting, de schoolstraat en meer.

"Sinds mijn pensioen is vrijwilligerswerk voor mij een manier geworden om actief te blijven. Zo ben ik nog steeds betrokken bij mijn gemeenschap. Het begon allemaal in het vaccinatiecentrum, waar ik als steward aan de slag ging. Dat was een bijzondere ervaring: ik droeg mijn steentje bij aan de volksgezondheid tijdens die uitdagende tijden."

"Na mijn eerste stap als vrijwilliger, ging ik als chauffeur aan de slag bij het dienstencentrum Jeun Schiervelde. Het is hartverwarmend om mensen te helpen met hun vervoersbehoeften. Tegelijk ontmoet je nieuwe mensen en leg je verbindingen. Ook bij de Lochting ga ik op weg als chauffeur. Alleen vervoer ik daar geen mensen, maar groente- en fruitpakketten."

"Het is geweldig om te weten dat je een positieve impact hebt op iemands dag."

"Eén van de redenen voor mijn vrijwilligerswerk is de voldoening die je krijgt. Ik blijf zelf actief en kan tegelijkertijd anderen helpen. In het dienstencentrum voel ik de dankbaarheid van de mensen die ik ga ophalen, dat maakt de ervaring waardevol. Het is geweldig om te weten dat je een positieve impact hebt op iemands dag. Bij de Lochting voel je dan weer de waardering van de verantwoordelijken. Die appreciatie maakt het verschil."

"Ik deel mijn ervaringen graag met anderen. Soms kan het een drempel zijn voor mensen om aan vrijwilligerswerk te doen. Ik probeer die drempel te verlagen door mijn positieve ervaringen te delen. Aan iedereen die twijfelt zou ik zeggen: probeer het gewoon eens, er bestaat ongetwijfeld een vrijwilligerswerk dat bij jou past!"

Ook op zoek naar een verrijkende ervaring?

Vind het vrijwilligerswerk dat bij jou past.