Maak kennis met Jotti

Jotti Bossier is vrijwilliger in het dierenasiel.

"Na lang thuis te zitten door een depressie en een burn-out, wilde ik mezelf terug nuttig voelen. Om terug actiever te worden, was het wel belangrijk om iets te vinden dat aansloot bij mijn interesses en talenten. Ik ben heel zorgzaam en heb een passie voor dieren, dus vond ik mijn weg naar het dierenasiel."

"Mijn zus werkte tijdelijk in het dierenasiel, waardoor ik wist dat ze daar vaak beroep doen op vrijwilligers. Ik had al ervaring in het verzorgen en voeden van kleine katjes. De locatie is voor mij ook belangrijk: ik woon vlakbij en mijn dochter gaat in de buurt naar school. Goed te combineren met mijn gezinsleven dus!"

"Je voelt aan alles dat je echt een verschil maakt."

"Als vrijwilliger help ik vooral bij het onderhoud van de ruimtes waar de asieldieren verblijven, zowel de katten als de honden. Daarnaast ondersteun ik ook bij het voederen en bij het aanvullen van de watervoorzieningen. Momenteel heb ik zelfs thuis een katje onder mijn vleugels genomen. Ze was het asiel binnengebracht toen ze hoogzwanger was. Bij mij thuis kon ze in een warm nest bevallen en kreeg ze alle rust die ze toen nodig had."

"Na een dagje helpen ga ik echt met een goed gevoel naar huis. Vanuit het dierenasiel voel je dat iedereen echt dankbaar is voor wat je doet. Het respect dat je krijgt van de vaste werknemers en de band die je krijgt met de andere vrijwilligers én de dieren, dat is onbeschrijfelijk. Je merkt aan alles dat je een verschil kan maken. Dat geeft een enorm gevoel van waardering."

"Aan iedereen die twijfelt of vrijwilligerswerk iets voor hen is: gewoon doen, je zal het je zeker niet beklagen!"

Ook op zoek naar een verrijkende ervaring?

Vind het vrijwilligerswerk dat bij jou past.