Maak kennis met Frans

Frans Verhulst is onder andere vrijwilliger bij een fietsclub en de Mooimakers.

"Ik ben redelijk snel met pensioen gegaan en zocht manieren om me bezig te houden. Zo ben ik in de fietsclub van Schiervelde terechtgekomen. Eerst enkel als lid, maar daarna begon ik meer en meer mee te helpen. Uiteindelijk werd ik zelfs voorzitter."

"Het uitstippelen van de fietstochten vraagt heel wat tijd, maar ik doe het graag. Je voelt ook dat de leden het echt appreciëren. We zetten ons met een paar leden van de fietsclub trouwens ook nog in als vrijwilliger bij Stad Roeselare. Daar geven we fietslessen aan volwassenen die niet (meer) kunnen fietsen. Ook dat is heel leuk om te doen!"

"Je krijgt er hechte vriendschappen en veel dankbaarheid voor terug. Dat maakt het de moeite waard!"

"Mijn sociaal leven bestaat dus grotendeels uit vrijwilligerswerk. Als ik tijd over heb, help ik tussendoor ook nog zwerfvuil opruimen als Mooimaker. Ik zie al die engagementen eigenlijk als mijn hobby. Je moet wel goesting hebben om vrijwilligerswerk te doen, anders hou je het niet vol. Maar in de plaats krijg je er hechte vriendschappen en veel dankbaarheid voor terug, dat maakt het de moeite waard."

"Ik heb beslist dat dit jaar mijn laatste wordt als voorzitter bij de fietsclub. Ook mijn ander vrijwilligerswerk zal wat op een lager pitje komen te staan, want ik ben tenslotte al 82. Gelukkig staat er al een volgende generatie klaar om de fakkel over te nemen. Ik heb er alle vertrouwen in!"

Ook op zoek naar een verrijkende ervaring?

Vind het vrijwilligerswerk dat bij jou past.