Maak kennis met Chantal

Chantal Derammelaere is vrijwilligster bij RSL Op Post.

"Midden in de coronacrisis ging ik op pensioen. Daarvoor werkte ik voltijds in het onderwijs en het was enorm wennen om overdag plots niets meer te doen te hebben. Je structuur valt weg, het contact met collega's, ... Het was al snel duidelijk voor mij dat ik toch nood had aan een of andere dagbesteding."

"Ik tikte daarom 'vrijwilligerswerk Roeselare' in op Google en kwam zo toevallig terecht bij een berichtje van RSL Op Post. Daar zochten ze onthaalmedewerkers en ik dacht meteen: 'Dat is echt iets voor mij!'. Ik geef graag uitleg, ik help graag mensen en geniet van sociale contacten. Het leek mij dus op het lijf geschreven."

"Na een kort gesprek met de coördinator van RSL Op Post werd ik opgenomen in het team. RSL Op Post is een open huis met 4 kernwaarden: ontmoeten, voeding, bewegen en maken. Binnen die 4 thema's worden telkens verschillende activiteiten georganiseerd, waarbij iedereen welkom is. Op die manier proberen we verbinding te creëren tussen de verschillende inwoners van Roeselare. Daarnaast vind je in het gebouw ook nog de Kringwinkel en het Eco Café, waar je altijd gewoon kan binnen wandelen. Ook het Makerslab bevindt zich bij ons. Daar kan je bijvoorbeeld eens een 3D-printer gebruiken onder begeleiding."

"Ik geniet van de sociale contacten en nieuwe kennismakingen."

"Als onthaalmedewerker is het mijn taak om iedereen wegwijs te maken in het gebouw en mensen zich welkom te doen voelen. Het is geen statische job achter een infobalie: ik loop rond en spreek de mensen aan. In het begin is dat wat moeilijk, maar op den duur kan je wel inschatten waarvoor iemand komt en hoe je ze verder kan helpen."

"Ik vind het leuk om weer in een flow te zitten. Dat is de belangrijkste reden dat ik aan vrijwilligerswerk doe. Voor mij is het een voorrecht om onthaalmedewerker te zijn. Ik geniet echt van de sociale contacten en nieuwe kennismakingen. Bovendien is RSL Op Post een heel mooi gebouw met imposante inkomhal. Op zo'n locatie mogen werken, dat maakt het extra leuk."

"Natuurlijk ben ik daar niet de enige vrijwilliger. Er zijn nog heel wat anderen die uiteenlopende taken doen. Er heerst een fijne dynamiek, iedereen komt er met de glimlach werken en dat doet mij deugd. Ik zou het niet meer willen missen!"

Ook op zoek naar een verrijkende ervaring?

Vind het vrijwilligerswerk dat bij jou past.