Het verhaal van Jaimie

Jaimie (25) wil vooroordelen de wereld uithelpen.

"Hoe ga jij om met vooroordelen? Zou je iemand beoordelen op basis van wat ze zeggen? Zou je iemand uitsluiten om hoe die eruitziet? Zou je met iemand met een andere geaardheid willen samenwerken? Het zijn stuk voor stuk dingen die mij al mijn hele leven achtervolgen."

"Als homoseksuele jongen in een tuinbouwopleiding kreeg ik vaak zaken te horen als 'doe maar iets als kapper, dat past beter bij jou!'. Het voelde iedere keer aan alsof mensen mij beoordeelden op basis van het geslacht waar ik verliefd op word, en niet op mijn werkprestaties. Toen durfde ik geen hulp vragen, ik was bang om punten te verliezen op school. Ik voelde me eenzaam en had het gevoel dat niemand me begreep."

"Uiteindelijk had ik er genoeg van, niemand moet zoiets meemaken. Ik nam een sprong in het onbekende en besloot om deel te nemen aan de verkiezing van Mr. Gay Belgium. Zo kreeg ik een groot platform en kon ik mijn verhaal breed delen. Bewustwording creëren is nog steeds belangrijk, ook in 2024."

"Maar moest jij indertijd die persoon geweest zijn waaraan ik mijn verhaal had durven vertellen, hoe zou je gereageerd hebben? Zou jij je durven uitspreken tegen vooroordelen?"

Jamie

Wil jij leren reageren op discriminatie?

Volg een omstaanderstraining!