Enchanté

Kleine gebaren maken een groot verschil.

Wat is Enchanté?

Ook in Roeselare zijn er heel wat mensen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Enchanté Roeselare wil hen helpen om opnieuw verbinding te vinden met de maatschappij. Het is een netwerk van hartelijke handelaars, sociale organisaties en sympathieke klanten.

"Het is hartverwarmend om te weten dat er altijd een groep mensen is waarop je kan rekenen. Mensen die het beste met je voor hebben, ook als niet alles gaat zoals het zou moeten gaan."

Wie het nodig heeft, kan bij hen rekenen op allerlei kleine diensten. Denk maar aan een plek om even uit te rusten of een babbeltje te slaan. Een handelaar kan je ook een kopje koffie of een andere dienst aanbieden. Iedereen is welkom bij Enchanté.

Ruim aanbod

Ondertussen hebben al 25 handelaars zich aangesloten bij dit netwerk! Zo ontstaat er een steeds ruimer aanbod aan diensten voor wie daar nood aan heeft. Waar kan je je zoal aan verwachten?

  • Een gezellige tearoom
  • Een excentrieke barbier
  • Authentieke kroegen
  • Heerlijke broodjes en originele bubble tea

Je vindt alle deelnemende handelaars op ons vernieuwde stadsplan.

Iedereen kan helpen

Ben je geen handelaar, maar wil je dit project toch graag steunen? Dat kan! Koop een 'uitgestelde' dienst bij een van onze hartelijke handelaars. Denk aan een kop koffie, een frietje, een kappersbeurt, ... Zo schenk je jouw aankoop aan iemand die het echt nodig heeft, maar op dat moment niet kan betalen.

Je kan ook online een maaltijd schenken.

Acties in de kijker

Het warmste kerstkaartje

Lang niet iedereen kan rekenen op een brievenbus vol warme eindejaarswensen. Sommige mensen ontvangen geen wenskaartjes omdat ze bijvoorbeeld geen vast adres hebben, weinig kennissen hebben, ... Zij kunnen een wenskaartje nochtans goed gebruiken.

Daarom kan je bij de 25 hartelijke handelaars een lieve kerstgroet of nieuwjaarswens sturen naar iemand die er nood aan heeft. Zo geef je hen een steuntje in de rug. Het kaartje werd bovendien ontworpen door Tine, die zelf een tijdje thuisloos was.

De warmste tafel

Alle warme handelaars slaan de handen in elkaar om iedereen een gezellig eindejaar te bezorgen. Om ervoor te zorgen dat er bij alle handelaars uitgestelde diensten te vinden zijn, hebben ze jouw hulp nodig. Schenk een bedrag naar keuze aan Enchanté Roeselare en zorg er mee voor dat iedereen kan genieten van een lekkere maaltijd.

Benieuwd naar onze hartelijke handelaars?

Ontdek het nieuwe stadsplan