Rode Neuzen Dag

Kom alles te weten over Rode Neuzen Dag 2021

Op zaterdag 20 november gaat Rode Neuzen Dag officieel van start in Roeselare. Het MSKA voorziet dan lekkere Rode Neuzen Donuts en de Stad organiseert die ochtend ook een heus Rode Neuzen Ontbijt.

Opgelet: het live event, met onder andere een optreden van Regi, kan door de huidige coronamaatregelen niet doorgaan. QMusic voorziet wel een coronaveilig alternatief. Zaterdagochtend trekken vliegende reporters Laura Tesoro, Vincent Fierens en Julie van den Steen samen met ambassadeur Birgit Van Mol door Vlaanderen. Ze gaan op zoek naar mooie en verrassende verhalen van scholen en actievoerders. Stem dus af op QMusic voor interviews vanuit Roeselare!

Reageer beter op problemen bij jongeren

  • "Iedereen is wel eens depressief."
  • "Je moet gewoon wat meer lachen."
  • "Stop met zo te overdrijven."
  • "Je hebt toch alles om gelukkig te zijn?"
  • "Jij wil gewoon niet beter worden."

Deze uitspraken zijn vaak goed bedoeld, maar niet zo goed gezegd. De Herstelacademie voor jongeren en #HACK geven voor Rode Neuzen graag tips over hoe je beter kan reageren op problemen van jongeren.

Sidekick Sam

Dit jaar krijgen leerkrachten een glansrol tijdens Rode Neuzen Dag. Want corona heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk zij zijn voor hun leerlingen. Daarom wil Rode Neuzen Dag hen versterken in hun rol. Het doel is om voor elke school minstens 1 leerkracht op te leiden tot Sidekick Sam. Dat is een vertrouwenspersoon waarbij de leerlingen hun hart kunnen luchten.

Birgit Van Mol legt uit waarom zo'n Sidekick Sam zo belangrijk kan zijn:

Eerdere initiatieven

De strenge maatregelen tijdens de voorbije lockdowns zorgden ervoor dat jongeren het de laatste tijd niet makkelijk hadden. Daarom zette de Stad een reeks projecten op om het mentaal welzijn van jongeren centraal te stellen. Zo kunnen we samen uitkijken naar een positieve toekomst!

Jongeren die hiervoor een project uitwerkten en de Roeselaarse scholen die deelnemen aan Rode Neuzen Dag worden op 20 november in de bloemetjes gezet.

Steun je mee het goede doel?

Schrijf in voor het Rode Neuzen Ontbijt