Levende bibliotheek

Op 25 maart organiseert de Stad samen met ARhus een levende bibliotheek om de strijd aan te gaan tegen discriminatie.

21 maart is de Internationale Dag tegen Racisme. Ook Roeselare vecht mee tegen discriminatie en organiseert daarom een levende bibliotheek op zaterdag 25 maart in ARhus (De Munt 8) van 14 tot 16 u.

Tijdens de levende bib leen je geen boek uit, maar vertellen personen die oog in oog komen te staan met racisme en discriminatie hun verhaal. Maak je keuze uit een achttal getuigenissen van Roeselarenaars die ondanks alle moeilijkheden het hoofd niet laten hangen. Zij zullen je informeren en inspireren. Hieronder maak je alvast kennis met de protagonisten van dit verhaal!

Tirhas

Tirhas is 27 jaar en woont al 2 jaar in Roeselare met haar zoontje Thomas. Ze verhuisde 7 jaar geleden vanuit Eritrea naar België en vertelt je hoe zij het hier ervaart.

Reserveer een gesprek met Tirhas.

Hajar

Hajar is mama van 4 kinderen en woont al 27 jaar in Roeselare. Ze is afkomstig uit Marokko en is een geëngageerde vrijwilliger: ze is onderwijsambassadeur, is actief in de ouderraad en organiseert ook kookworkshops in RSL Op Post.

Reserveer een gesprek met Hajar.

Henok

Henok werd geboren in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Hij werd geadopteerd toen hij 3 jaar was en woont ondertussen al 16 jaar in België. In het dagelijks leven geeft hij atletiektraining in KAVRoeselare, maar hij is ook een populaire stem op sociale media zoals TikTok en Instagram.

Reserveer een gesprek met Henok.

Hilde

Hilde weet als adoptieouder van 2 Afrikaanse dochters dat zij met racisme geconfronteerd worden. Als jonge kinderen kregen ze al eens 'slingeraap' en 'ga terug naar je land' naar hun hoofd geslingerd door leeftijdsgenootjes. Maar wist je dat het als jonge twintiger zelfs moeilijk kan zijn om gewoon je identiteitskaart af te halen, of je in te schrijven in een rijschool? Toch als je een andere huidskleur hebt...

Reserveer een gesprek met Hilde.

De levende bibliotheek is een samenwerking tussen ARhus, Stad Roeselare, FMDO en Relaas vzw.

Wil je je ook inzetten tegen racisme?

Schrijf je in voor de activiteiten