Kleuren tegen Racisme

Roeselare bindt elk jaar mee de strijd aan tegen racisme en discriminatie. Dit jaar o.a. met de actie 'Kleuren tegen Racisme'.

Tentoonstelling 'Kleuren tegen racisme'

We vroegen aan leerlingen van 10 verschillende kleuter- en basisscholen #VANRSL om te 'Kleuren tegen racisme'. Elk kind ging creatief met de verschillende huidtinten aan de slag en bracht zo een diverse samenleving tot leven op papier. Dit was ook het geschikte moment voor de leerkrachten om racisme en discriminatie bespreekbaar te maken in de klas.

Al dat kleuren leverde samen zo'n 2400 kleurplaten op, die we tentoonstelden aan de ramen van ARhus op De Munt. ARhus zette op 21 maart als extraatje ook mooie krijttekeningen over dit thema rond haar gebouw plaatsen.

Junior Stadsdichter 2021 dicht over racisme

Onze Junior Stadsdichter 2021, Nada Alraee, schreef speciaal voor de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie een gedicht over dit thema.

Racisme
zie je overal
hier en daar
daar en hier
leuk is het niet maar
veel verschil is er niet
tussen de maan en de zon
elk heeft zijn eigen rol
samen werken ze dag en nacht
samen aan een wereld vol hoop

Kleuren tegen Racisme
Kleuren tegen Racisme
Kleuren tegen Racisme

Internationale Dag tegen Racisme

Elk jaar zet de hele wereld op 21 maart verdraagzaamheid en de strijd tegen racisme en discriminatie in de kijker. Met deze acties zetten wij in 2021 deze dag en het thema mee in de kijker.

Benieuwd naar onze plannen om racisme tegen te gaan?

Bekijk het Samenlevingsplan #VANRSL