Internationale Dag tegen Racisme

Roeselare bindt elk jaar mee de strijd aan tegen racisme en discriminatie.

Dans tegen racisme

Ook in 2022 organiseren we op maandag 21 maart weer enkele sensibiliserende acties tegen racisme. Dit jaar ligt de focus op het onderwijs. Discriminatie is er vaak nog moeilijk bespreekbaar, maar komt daarom niet minder voor.

Muziek en dans werken verbindend. Als universele taal doen ze onze verschillen vergeten. Als Roeselaarse school kan je je solidariteit tonen door een dans aan te leren.

  • Op maandag 21 maart dansen alle leerlingen bij wijze van flashmob in hun school.
  • Diezelfde dag om 17 u. herhalen we de dans nog eens op het Stationsplein.
  • Enkele scholen (max. 3) worden opgenomen in onze aftermovie. Deze scholen zullen dansles krijgen door de leerkrachten van STAP.
  • Schrijf je in voor 31 januari. In de loop van februari ontvang je dan alle praktische info.

Wereldcafé 'Roeselare zonder racisme'

Je bent ook welkom in ons wereldcafé. Daar kan je deelnemen aan de dialoogtafel 'Roeselare zonder racisme'. Meer informatie hierover volgt nog.

Afgelopen acties

Tentoonstelling 'Kleuren tegen racisme'

We vroegen aan leerlingen van 10 verschillende kleuter- en basisscholen #VANRSL om te 'Kleuren tegen racisme'. Dit was ook het geschikte moment voor de leerkrachten om racisme en discriminatie bespreekbaar te maken in de klas. Al dat kleuren leverde samen zo'n 2400 kleurplaten op, die we tentoonstelden aan de ramen van ARhus op De Munt.

Junior Stadsdichter 2021 dicht over racisme

Onze Junior Stadsdichter 2021, Nada Alraee, schreef speciaal voor de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie een gedicht over dit thema.

Racisme
zie je overal
hier en daar
daar en hier
leuk is het niet maar
veel verschil is er niet
tussen de maan en de zon
elk heeft zijn eigen rol
samen werken ze dag en nacht
samen aan een wereld vol hoop

Kleuren tegen Racisme

Internationale Dag tegen Racisme

Elk jaar zet de hele wereld op 21 maart verdraagzaamheid en de strijd tegen racisme en discriminatie in de kijker. Met deze acties zetten wij in 2022 deze dag en het thema mee in de kijker.