1000x Oltegoare in de kerstperiode

Wees een lichtpuntje voor elkaar tijdens de feestdagen.

Een goed gesprek doet deugd en werkt verbindend. In coronatijden beseffen we dat nog meer dan anders. Toch is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. We mogen elkaar niet vastpakken en knuffelen, we kunnen elkaar minder ontmoeten in groep om samen te genieten.

Om daar iets aan te doen, is er het netwerk Oltegoare, niet alleen. Verschillende organisaties bundelen de krachten. Als vrijwilliger kan jij er mee voor zorgen dat Roeselare meer verbonden is dan ooit. We laten elkaar niet los!

Stuur een kerstkaartje naar een onbekende stadsgenoot

Iedereen wordt blij van een ouderwets wenskaartje in de brievenbus. Het toont je vrienden, familie en buren dat je aan hen denkt. Heb je nog goesting om extra kaartjes te schrijven? Zend er dan ook eentje naar een voor jou onbekende Roeselarenaar in een woonzorgcentrum of in AZ Delta. Zij kunnen jouw warme wensen goed gebruiken.

 • Schrijf, teken of maak een kaartje in ARhus
  of download het kerstkaartje en maak het thuis
 • Stop je wenskaart in de #1000keeroltegoare brievenbus aan ARhus De Munt of de ARhus afdelingen in Rumbeke, Beveren en de Gitsestraat tussen 15 december en 31 januari
 • Wij bezorgen jouw kaart, tekening of brief aan iemand die deugd heeft van je warme wensen

Bel een onbekende stadsgenoot op

Wil je je warme wensen liever rechtstreeks overbrengen? Ook dat kan! Bel naar een onbekende Roeselarenaar op Kerstdag en sla een babbeltje. Zelf kan je je trouwens ook aan een telefoontje verwachten!

 • Bezorg je telefoonnummer voor 20 december aan 051 27 27 10 of dctenelsberge@motena.be
 • Je ontvangt 1 telefoonnummer om iemand op te bellen
 • Op zaterdag 25 december, tussen 10 en 18 u., kan je deze onbekende persoon opbellen. Ook jij zal dan door iemand gebeld worden.

Kerstballen om van te glimlachen

Alle Roeselaarse verenigingen die dit jaar een kerstboom bestelden bij de Stad kunnen zich dit jaar aan een pakketje kerstballen in de vorm van smileys verwachten.

De smileys zullen dit eindejaar ook in elke wijk van Roeselare opduiken. Ze staan voor verbondenheid en engagement. Zeg tegen een onbekende eens goeiedag. Een glimlach kan zoveel betekenen!

Babbelbankjes

Sla eens een praatje bij een babbelbankje. Nog wat extra motivatie nodig? Op 8 januari worden bij verschillende babbelbankjes gratis optredens georganiseerd. Geniet samen van een openluchtconcertje en leer elkaar kennen.

Programma:

 • 14 - 14.45 u. aan het Noordhof
 • 15 - 15.45 u. aan WZC Zilverberg
 • 16 - 16.45 u. aan WZC De Waterdam
 • 17 - 17.45 u. in het Pastoorbos Beveren

Hier vind je de exacte locaties van de bankjes.

Lichtjeswandeling

Wat frisse lucht nodig? Doe dan zeker mee met deze korte maar gezellige wandeling. Op 24 december verkennen we van 16 tot 19 u. de lichtjes van RSL. Onderweg en op het einde wordt je bovendien getrakteerd op een lekkere kerst Surprise.

Iedereen is welkom, maar de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je in via het online formulier of aan het onthaal van RSL Op Post. Meer info via 0484 67 45 54.

BijlageGrootte
PDF-pictogram Kerstkaartje 1000x Oltegoare78.12 KB

Oltegoare, niet alleen

Door te werken aan een zorgzame samenleving en verbondenheid te versterken, willen we met het Actieplan 'Oltegoare, niet alleen' eenzaamheid doorbreken.

Meer weten over onze plannen?

Bekijk het Samenlevingsplan #VANRSL